Bilverkstäder och försäkringar

car insuranceOm du är ägare av en helt ny bil kommer det naturligtvis att finns en nybilsförsäkring på denna. Den försäkringen är antagligen något som följde med vid ditt köp, eller så är det något som du själv har skaffat för att du vill vara trygg och säker på det ekonomiska planet om något skulle inträffa. Det flesta gånger som det talas om försäkringar vid reparationer av bilar är när en olycka har skett eller om du själv har varit oförsiktig med din bil. I det senare fallet är det då beroende av vilken typ av försäkring du har om du ska få den ersättning som krävs för att rädda ekonomin eller om du själv ska få stå för kalaset.

I det fall det handlar om olycka i trafiken kommer du antingen att ha en hel eller en halvförsäkring. När du har en helförsäkring kommer du att ha ett skydd i form av ersättning för både din motpart och dig själv. När du har valt att bara ha en halvförsäkring kommer ditt eget skydd att förloras och du får betala kostnaderna för dessa reparationer ur egen ficka. I det fallet är det naturligtvis alltid bäst att välja en helförsäkring i trafiken.

När det gäller bilverkstäder och försäkringar så finns det även en del andra försäkringar som kan skydda din bil och dig mot oväntade kostnader. Det gäller till exempel om din bil är nya och omfattas av nybilsgarantin. Här kommer du då vid ett fel att kunna ta din bil till en av de utvalda bilverkstäderna som gäller för denna försäkring och få felet åtgärdat utan kostnad. Numera med den nya teknologi brukar även de flesta bilfirmor och verkstäder ha direktkontakt med försäkringsbolagen så att du slipper betala kostnaden tills du får din ersättning, det gör istället bilverkstaden och försäkringsbolaget upp sinsemellan.