Klassiska sportbilar från 80-talet

Bilar 80-taletFör varje årtionde blir bilarna på våra gator allt mer säkra, bättre och mer miljövänliga, men det finns en stor charm i äldre bilar. Du som var med på 80-talet kommer säkert ihåg den tidens bilar och 80-talets sportbilar har fortfarande idag en stor charm och coolhetsfaktor. En sådan bil är Lotus Esprit och dess popularitet ökade stort då agent James Bond körde runt i en sådan modell. En annan populär sportbil från 80-talet är Porsche 964. Modellen är en uppdatering av varianten 911, en mycket uppskattad sådan och därför fick namnet 911 vara kvar i marknadsföringen av den nya modellen.

Träff för likasinnade

Varje år på försommaren anordnar Tjolöholmsslott en bilträff för bilentusiaster. Utställning av bilar, familjeaktiviteter samt öppethållande av slottet är några av aktiviteterna som händer under helgen. För att få veta mer om nästa bilträff kan du gå in och läsa mer på tjoloholmclassicmotor.se. Kanske kan du ställa ut din egen bil eller ha turen att få se en Ferrari Testarossa? Modellen var mycket populär, hade ett lågt insteg och de häftigaste färgerna var rött och vitt. Modellen Lamborghini Countach tillverkades fram till 1990 och som de flesta sportbilar på 80-talet var den låg, den var dessutom ganska kompakt och hade fartränder på sidorna.

Samla på bilar

Om du har ett stort bilintresse och vill komma över bilar relativt billigt för att restaurera upp dem och sälja dem gäller det att ha en känsla för vad som kommer att bli trendigt. Ett bra tips är att vara inne på forum för bilintresserade och försöka läsa av var intressevindarna blåser. Den senaste tiden har det varit ett stort sug på 70-tals bilar, men 80-talets bilar spås bli populära inom en snar framtid. Så om du drömmer om att äga din egen Ferrari Testarossa eller Lotus Esprit bör du kanske redan nu börja hålla utkik eft sidor som exempelvis Blocket.